Into the Ice

26 SET. 2024

cross

secció:
OLOT.DOC ESCOLES

9.00
ENTRADA I PRESENTACIÓ ACTE

9:25
Projecció ‘INTO THE ICE ’

11:35
CONVERSA amb JORDI CAMINS JUST

Tot i molts anys de recerca, encara no sabem exactament a quina velocitat s'està fonent la capa de gel de Groenlàndia.

Aquesta és la pregunta que el director Lars Henrik Ostenfeld espera respondre quan emprèn una expedició amb tres dels principals glaciòlegs del món.

El viatge els portarà a 180 metres de profunditat, cap a l'interior d'un dels forats principals de la capa de gel, més lluny del que qualsevol ésser humà hagi arribat mai.

2022 | Dinamarca | 85 min

INFORMACIó

VO en alemany, danès i anglès (*)

(*) subtitulat al català amb el suport 
de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals - Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya)

Sessió per a alumnes D’ESO, Batxillerat i Graus

Presentació i moderació de la conversa a càrrec de la periodista Paula Núñez

FESTIVALS, PREMIS

(2022) Nominat a millor documental al MILLENNIUM Docs Against Gravity, DOKUFEST International Documentary Festival, REYKJAVIK International Film Festival, CPH:DOX

(2023) Nominat a millor documental al DANISH Film Awards, CINEMA EYE Honors Awards, Green Planet Movie al Film Festival della LESSINIA, Jackson Wild Media i millor documental al NHDocs, Millor documental internacional al PLANET In Focus, Millor documental al DUTCH Mountain FF, Millor documental en canvi climàtic al SunChild FF, …

Crèdits

Guió, Direcció i Fotografia: Lars Henrik Ostenfeld
Productora: Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn
Producció: Malene Flind Pedersen, Stefan Kloos, Signe Skov Thomsen
Edició: Marion Tuor
Música: Steve Tallamy

CONVERSA AMB

JORDI CAMINS JUST

Professional de la Glaciologia (la ciència que estudia el gel), de la formació didàctica i divulgació dels efectes del canvi climàtic a tot el planeta.

Va inventariar i catalogar la totalitat de les glaceres dels Pirineus, fent-ne fins avui el seguiment constant de la seva evolució.

Guardonat amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya.

Col·labora amb universitats i webs educatives europees, i participa en expedicions a geleres i muntanyes de tot el planeta, en la observació i seguiment de les glaceres als Alps, Andes, Himàlaia, Patagònia, Antàrtida, Àrtic, i Kilimanjaro. 

Autor de nombrosos articles, llibres i altres publicacions, amb la intenció de divulgar de manera senzilla el fenomen de les glaceres i la seva evolució a tota la ciutadania. Utilitza la fotografia comparativa com a eina didàctica.

Jordi Camins